Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rymlingarna från Rättspsyk fortfarande på fri fot

Sedan i söndags befinner sig två personer på rymmen från Rättspsykiatriska kliniken i Sundsvall. Polisen i Västerbotten grep i morse två personer som man trodde var på rymmen från Sundsvall, men så var inte fallet.

Annons
Tidigt i morse stals en bil i centrala Umeå. Någon timme senare, vid åttatiden, krockade tre bilar i Braxsele, på väg 92 mellan Vännäs och Bjurholm.
 Två personer som färdades i den stulna bilen var inblandade i olyckan. De avvek från olycksplatsen och stal genast en ny bil och fortsatte färden, berättar Ebbe Nyberg, vakthavande polisbefäl till TT.
Efter sig lämnade de sex chockade och skadade personer.
Biltjuvarna fortsatte färden mot Bjurholm där ytterligare en bil stals.
Färden tog slut vid Provåker utanför Örträsk när bilen hamnade i diket. Biltjuvarna tog sig gående vidare innan de stal en fjärde bil.
 De stoppades så småningom av en polispatrull från Lycksele i närheten av Flakaträsk och utan större dramatik.
En av de båda gripna biltjuvarna, som båda är cirka 25 år gamla, har förts till Norrlands universitetssjukhus för att få en del skador omsedda.
 Inom loppet av några timmar hann de göra sig skyldiga till fyra bilstölder, vårdslöshet i trafik, smitning från olycka, grov olovlig körning och drograttfylleri, säger vakthavande polisbefäl Ebbe Nyberg till TT.
Patienterna från Sundsvall befinner sig fortfarande på fri fot. Det var i söndags de valde att inte återvända till Rättspsykiatriska kliniken i Sundsvall efter en permission.

Mer läsning

Annons