Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rymlingen misstänks rört sig på Stora torget

En man som stämmer in på polisens signalement för den 26-årige man som rymt från rättspsyk rörde sig på Stora torget i Sundsvall under måndagen. Sundsvalls Tidning har tre separata vittnen som under samma tidsperiod sett mannen.
– Han var uppe på scenen, ropade osammanhängande saker och betedde sig väldigt konstigt, säger en kvinna som såg mannen på torget.

Annons

Strax efter klockan två på måndagen ska mannen ha rört sig på Stora torget enligt ST:s vittnen.

– Han hade huvan uppfälld, mjukisbyxor och en väska. Han betedde sig konstigt, som om han var påverkad. Jag visste inte om att någon hade rymt då, men i efterhand stämmer det precis, säger ett vittne.

– Jag satt vid en uteservering och la märket till en man som var väldigt varmt klädd i huvtröja, han skrek till så alla i närheten tittade. Verkade påverkad av något, jag trodde han var missbrukare. Jag hade ju inte hört signalementet då, men nu i efterhand förstår jag att han inte var skitig i ansiktet, det var tatueringen, säger ett annat vittne.

"Enligt uppgift från sjukvården så kan han vara farlig under påverkan av droger men annars inte. Han var också deprimerad vid tillfället." - skriver polisen i ett pressmeddelande.

Uppgifterna om att mannen varit synlig i centrala Sundsvall vid tvåtiden är nyheter för polisen.

– Det är en intressant tid, vi letade mest aktivt runt rättspsyk då, vi fick inga andra indikationer, säger Jan-Erik Eriksson, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland.

Polisen har fått in fler tips angående mannen. Observationer i Oslo, Tierp och Umeå, men inget som ses som särskilt hett.

– Vi har fått några tips, men de är så diffusa. Tips om Umeå, det är iskallt. Även tips om Tierpstrakten och Oslo. Men enligt min högst personliga uppfattning är han troligen i Sundsvall, säger Jan-Erik Eriksson.

Tänker ni publicera någon bild på mannen?

– Vid ett möte i morse bestämde vi tillsammans med jourhavande polischefer att vi inte skulle publicera någon bild i dag, säger Jan-Erik Eriksson.

Läs även: Polisens sökande efter rymlingen från rättspsyk står stilla.

Det andra vittnet ST har talat med är helt oberoende av de andra vittnena, när denne kommit i kontakt med Sundsvalls tidning.

"Jag såg en man som passar in på beskrivningen i går (måndag reds anm) på torget vid 14:30-15:30. Han såg ut att bära på en gråaktig väska. Han skrek något rakt ut så jag vände mig om."

Uppgifter som stämmer överens med andra vittnen.

– Jag var på torget i ett annat ärende, han satt i närheten. Han höjde rösten flera gånger, säger vårt kvinnliga vittne.

Även ett tredje vittne har iakttagit samme man.

– Han var inte aggressiv, men det var något i hans blick som var konstigt. Jag tänkte att han kanske var full, säger det tredje vittnet.

Mer läsning

Annons