Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rymmaren "Teddy Hector" återfanns välbehållen hos polisen

På lördagsmorgonen upptäckte Bengt Åke Bengtson att favoritkaninen Hector hade rymt ur buren. Med mycket att göra inför sin utlandsresa glömde han att berätta för sin fru, Yvonne den hemska nyheten.

Annons

– Intet ont anande får jag ett mejl – bli inte förskräckt men Hector har rymt. Med hjärtat i halsgropen gav jag mig ut för att leta, och upptäckte till min vilda förtjusning att han satt utanför Södermalmsskolan. Det visade sig att det var en trasig fotboll med samma färger. Jag får ytterligare ett mejl där min kära make har sett ett inslag på ST.nu att någon har hittat en kanin samt ett telefonnummer till polisen där den blivit inlämnad.

Upphittarna ville att ägaren skulle höra av sig så att de visste att den kom i goda händer.

Strax efter lunch på söndagen upptäckte Billy Norberg på Bergsgatan något lurvigt och konstigt som rörde sig vid ventilationen till garaget utanför.

– Jag gick över till min granne Jennie Eriksson och bad att hon skulle följa med ut och undersöka saken, hon är bättre på djur än vad jag är säger Billy.

– Och vad får vi se, jo, det sötaste lilla knyte vi sett, som tur var hade jag tagit med mig sallad som han glufsade i sig med stor förtjusning, säger Jennie.

Polisen hade inte någon bil över för att hämta den förrymda kaninen så upphittarna stod för färden som slutade med att Hector blev inskriven hos polisen som första kanin.

– Det är ju min älskling, avslutar Yvonne Bengtson och ger rymmaren en stor kram.

Mer läsning