Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ryttarinnor firade ryttareföreningen

/
  • Agnes Nordin ser glad ut trots att hon doppat huvudet i kallt vatten och sedan smetat in det i vetemjöl. Sedan skyndar hon iväg för att tvätta sig och förbereda barnridningen som hon ska vara med och leda.

Njurunda Ryttareförening firade igår 30-årsjubileum, med uppvisningar och tävlingar, kaffe och bakelser.

Annons
Fälttävlingen lockade till många skratt, när två lag tävlade mot varann i en stafettliknande tävling där deltagarna bland annat skulle ta en tugga av ett äpple som låg i en hink med vatten - utan att röra äpplet med händerna. Sedan skulle en sockerbit plockas upp ur en hög med mjöl, enligt samma princip. Sedan upp på hästen och en barbackaritt till avlösaren i stafetten.
Flera tjejer doppade hela huvudet i vattenhinken utan att lyckas få en tugga av äpplet. men vattnet var inte så hemskt kallt.
Nej det var ljummet, säger Agnes Nordin, sedan hon tvättat av sig mjölet från ansiktet.
Agnes har varit med i föreningen i tre år, och rider en gång i veckan.
Men mamma har en häst som jag brukar rida på också.
Roligast är hoppning, tråkigast att mocka stallet, men det brukar hon inte behöva göra på ridskolan.
Min favorithäst heter Hugo, men jag vet inte varför det är just han, säger hon.
Agnes planerade att stanna på jubiléet hela dagen, för att titta på uppvisningar och leda ponnyridningen.
En något äldre medlem fanns också på plats. Det var Ingrid Swedin som varit medlem lika länge som föreningen funnits.
Det har hänt en del, främst vad gäller medlemsantalet, då var det litet och vi hade inga hästar i föreningen, utan hyrde in hästarna. Idag är det 500 medlemmar, vi har 18 hästar varav hälften ponnyer och hälften stora hästar, och vi omfattar alla typer av ridsport.
Föreningens stolthet för tillfället är Cajsa Berggren som tävlade i SM i dressyr, och hon visade upp ett tävlingsprogram för de som kommit för att fira trettioåringen.
Ridning har alltid varit och är fortfarande väldigt populärt, vi har ständigt kö hit, säger Ingrid. Vad som också är sig likt är könsfördelningen. Just nu tror jag att vi har endast två killar i barngrupperna, och bland de vuxna är det två män. Märkligt ändå med tanke på att de flesta framstående ryttare är just män.

Mer läsning

Annons