Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så blir Din Turs nya busslistor – snabbare buss mellan Sundsvall och Hudiksvall

/

På söndag den 13 december inför Din Tur nya turlistor för alla busslinjer i Västernorrland.
En ny och snabbare busslinje kommer att köra mellan Sundsvall och Hudiksvall.

Annons

Det är X-trafik som kör linjen, som kommer att heta 329 och ersätta nuvarande linje 29. Den kommer att gå som snabbuss och stanna på Hudiksvalls station, torget i Harmånger, Jättendal, järnvägsstationen i Gnarp, Årskogen, Tullgatan i Sundsvall och på Navet i Sundsvall. Se Din Turs hemsida för mer information om exakta avgångstider.

I Timrå kommer linje 611 numera att trafikera Stavreviken även på kvällar och helger, detta eftersom linje 611 kommer att ta över linje 610:s trafikering på kvällar och helger.

I Ånge får linje 194 ny ändhållplats, från Grundsjön korsningen till Oxsjöns vägskäl.

Anropsstyrd trafik ska från och med den 13 december beställas senast kl 19 dagen innan avresan. Detta gäller för linjerna 631, 633, 634, 635, 636, 637 samt linje 638.

I Ångermanland är Härnösand den kommun där förändringarna blir störts. Dels ändras turlistorna för linjerna 24, 39 och 58 för att öka punktligheten, så att resenärerna ska hinna med övergång i stadstrafiken.

Linje 201 mellan Härnösand och Sundsvall får ändrad avgång tidigt på morgonen. Turen kommer att starta kl 05.10 från Stadsparken, gå via Härnösands Central och ansluta till Sundsvalls Centralstation kl 06.05, 15 minuter innan SJ:s tåg mot Stockholm avgår.

– Förändring av tidtabellerna i Härnösand gör att resenärerna enklare kan använda och lita på kollektivtrafiken, säger Sten-Olov Berg, Planeringschef på Din Tur.

Dessutom kommer några hållplatslägen vid Härnösands Central att ändras, information kommer att finnas på skyltar.

I Örnsköldsvik, Kramfors och Sollefteå görs endast små justeringar av turlistorna.

Mer läsning

Annons