Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så blir Sundsvalls nya kvarter

/

På Skönsmon planeras för ett helt nytt bostadsområde.
Myresjöhus vill bygga vill bygga 38 rad- och parhus i området Lappstan.
– Det är ett bra, centralt läge som vi tror väldigt mycket på, säger Håkan Hedman, distriktschef på Myresjöhus och Smålandsvillan.

Annons

Marken på drygt en hektar har varit i HSB:s ägo sedan 2011 och i ett tidigt skede hade HSB planer på att bygga kedjehus med äganderätt i området som fick namnet Solgläntan.

Läs också: HSB vill sälja ut tomterna.

Planen var då att bygga mellan 30-40 hus, men det blev aldrig någon byggstart. Intresset var klent.

Sedan dess har marken stått tom, men redan om ett år kan de första husen stå inflyttningsklara.

Ett bygglov är inlämnat till Sundsvalls kommun från HSB och Myresjöhus.

– Vi kommer att köpa marken av HSB förutsatt att vi får bygglovet. Vi har fått vissa indikationer på att det kommer att lösa sig, säger Håkan Hedman.

Myresjöhus plan är att göra ett bostadsområde och det kommer att ske i två etapper.

Den första etappen ska innehålla 18 radhus, två parhus och 20 carportar. Det handlar om tvåvåningshus där totalytan ligger på 109 kvadratmeter. Den bostadsgatan är tänkt att gå parallellt med Kyrkbergsvägen.

Den andra etappen kommer att ligga på ovansidan i den "L-formade"-tomten mot Skönsmogatan. Den ska bestå av 18 parhus med carportar mellan varje hus.

– Om bygglovet går igenom planerar vi för att börja sälja ut tomterna i höst. Går det så bra som vi hoppas så kommer vi att börja bygga för att det ska bli inflyttning under 2016, säger Håkan Hedman.

Och tillägger:

– Själva byggprocessen går ganska fort för den typen av hus som vi vill bygga på den här tomten.

Hur är intresset?

– Vi märker att det finns ett stort intresse i Sundsvall efter den här typen av boende. Vi tror inte att det ska bli några problem att sälja de här husen eftersom det är bostadsbrist. Om det funnits fler lediga tomter i Sundsvall hade vi kunna bygga betydligt fler bostäder där.

Myresjöhus planerar att göra bostadsrätter av rad- och parhusen.

– Vi vill erbjuda ett boende till en vettig peng. Det här kan göra att många yngre som inte varit inne på bostadsmarknaden har råd att köpa. Det blir ingen budgivning när vi säljer dem utan det finns redan ett fast pris och det är först till kvarn som gäller, säger Hedman.

Mer läsning