Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så här säger rektorerna:

Vad har ni för policy när det gäller mobiltelefoner?

Annons
Stig Martinsson, rektor, Ånge Gymnasium:
Mobiler ska inte användas under lektionstid. I extrema fall där någon väntar på samtal om exempelvis en praktikplats får de komma överens med sin lärare. Har inte fått signaler från lärare att detta är ett stort problem hos oss.

Pelle Broman, rektor, John Bauer:
Regeln är inga mobiler påslagna under lektionstid. Har inte hört att detta ska vara något större irritationsmoment bland lärarna. Hos oss har vi inte så mycket klassisk katederundervisning och då blir det också frihet under ansvar.

Agneta Söderlund, rektor, Hedbergska:
Telefonerna ska inte vara påslagna under lektionerna. Eleverna sköter detta på ett bra sätt och därför behöver mobiler inte beslagtas. Vid större prov har vi samlat in telefonerna och de har fått tillbaka dem efteråt.

Bertil Mattfolk, lärare och vice rektor, Skvadern:
Telefonerna ska inte vara på under lektionstid. Väntar en elev ett viktigt samtal kan denne komma överens med sin lärare om att ha mobilen påslagen.

Jeanette Jensen, rektor, Timrå Gymnasium:
Vår policy är att de ska vara avstängda under lektioner. Men det här känns inte som ett jättestort problem hos oss.

Kristian Norlin, IT-ansvarig och lärare, NTI gymnasiet:
Mobilerna ska vara avslagna under lektionstid. Väntar man ett viktigt samtal får man säga till före lektionen. Det är inget stort problem hos oss, någon glömmer att stänga av den ibland och då får man säga till.

Anders Edström, enhetschef, Västermalm:
Mobiltelefonen ska vara avslagen under lektionstid, men precis som vi vuxna ibland glömmer borta att stänga av den på möten kan även eleverna glömma. Men den här problematiken har aldrig varit uppe till diskussion hos oss.

Mer läsning

Annons