Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så tar du bättre sommarbilder

/
  • Våga gå nära och se detaljerna när du fotograferar.

Gillar du att fota men skulle vilja bli lite bättre? Här är några enkla och användbara tips som fixar dina sommarbilder!

Annons

Fotografi är ljus, det är en sanning att ha med sig när man fotograferar. Viktigast är att lära känna ljuset och nyttja det. Titta på det befintliga ljuset i ett rum. Se dig omkring, hur faller ljuset, var är solen? Testa att ta bilder i motljus för att se vad som händer.

Fotografering är som roligast när man testar och experimenterar för att sedan i skarpt läge kunna ta den perfekta bilden.

Ibland är det bra att använda blixt när solljuset är starkt, det lättar upp skuggor. Försök att placera motivet så att solen kommer från sidan.

Som fotograf får man inte bli stillastående – då blir bilderna trista. Rör på dig och fotografera mycket. När man rör på sig kommer förmodligen de som ska fotograferas också att röra sig – då kan det bli spännande bilder.

Att sträcka på sig, att lägga sig ner på golvet, i gräset eller att ställa sig på en stol kan göra susen för en bild. Ibland kanske det är läge att backa och låta stora ytor bli en del av kompositionen.

Låt det kännas enkelt och roligt att fotografera men utöka din trygghetszon eftersom. Testa lite fler manuella inställningar, ta några i taget och känn att de sitter. Mobilkameran kan fungera utmärkt om du gillar att ta snabba och improviserade bilder.

Instagram är en kul bildtjänst – där finns en oändlig mängd bilder och massor av inspiration.

Mer läsning

Annons