Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så tillbringar Sundsvallsprofilerna sommaren

/

Den riktiga sommaren med semester och förhoppningsvis massvis med sol, bad och glass är nu inpå knuten.
Men vad gör alla på sommaren – egentligen?
Vi ringde runt till några av Sundsvalls profiler och ställde följande frågor:
1: Vad ska du göra i sommar?
2: Har du något smultronställe att tipsa Sundsvallsborna om?

Bilder syns ovan.

Annons

Anders Lövgren, entreprenör och Sundsvallsambassadör

1: Först ska jag vara med i allt som händer kring SM-veckan och Hamnyran. Sen blir det Häggdånger och stugan där. Sommarmys, grill och gräsklippning. Jag håller ju också på med konst och hoppas det blir någon spännande utställning.

2: Jag försöker alltid lyfta fram Kulturmagasinet och den rymd som finns där inne, men det kanske inte är så mycket sommar. Annars är det Fagerdalsparken. Där är det lummigt, grönt och skönt.

Christian Beijer, konstnär

1: Jag har precis brutit foten så de flesta planer har gått i stöpet. Jag känner mig som en vild fågel som har vingklippts och stängts in i en bur, jag lever för sommaren. Men jag har fått en biljett till Snoop Doog i Uppsala 25 juli, så jag hoppas vara gipsfri till dess.

2: Jag gillar att åka till naturreservatet Stornäset på Alnö. Där finns en lång, lång strand där det nästan aldrig är något folk.

Elin Nilsson, politiker (M)

1: MUF Västernorrland ska ut på turné. Vi kommer bland annat gå i prideparaden i Sundsvall, besöka Härnösands stadsfest och åka på sommarläger i samband med pride i Stockholm. Så det blir en massa kampanjande, men också sol och bad.

2: Jag tycker om Galtström, och givetvis Norra berget. Det finns så många fina ställen i Sundsvall, man behöver inte åka någonstans. Även Stenstan är vacker.

Ellen Löfqvist, fotbollsspelare

1: Jag ska spela EM-slutspel med U19 i slutet av juli. Annars kommer jag att ta det lugnt. Och spela fotboll.

2: Jag gillar Tranviken, för att sola och bada.

Eva Martin Lindberg, butiksägare och yogainstruktör

1: Jag ska vara hemma och jobba och fara på en eller två mässor. Det blir bara jobb, så tar jag semester till vintern sen i stället.

2: Jag hade Petersvik som smultronställe innan industrin kom för nära inpå. Nu är det mitt på torget en solig dag.

Hanna Persson, bloggare och nöjesprofil

1: Jag ska vara ute i mina svärföräldrars torp i Njurunda och bygga en övervåning. Sedan ska jag på Way out west i Göteborg, bada, sola, fiska och umgås med syskonbarnen.

2: Där jag är uppvuxen, i Östansjö mellan Lucksta och Norrhassel, är det jättefint. Där finns en jättefin badplats som heter Kvarnviken där man kan hyra en bastu.

Mikael Andersson-Knut, musiker och arrangör

1: Jag kom precis hem från Spanien så jag har redan börjat sommaren. Annars jobbar jag med Hamnyran och Sundsvall block party, och planerar singelsläpp med The Confusions och Kolbacken. Det blir också mycket bada och fixa och dona hemma.

2: Petersvik. Det är ju i fokus nu och jag tycker att det är viktigt att vi har ett strandnära ställe. Där kan man ha picknick och spela brännboll.

Otto Wallin, boxare

1: Jag tillbringar mycket tid i Danmark men nu bär det av hem till Sundsvall i några veckor. Det ska bli skönt att komma hem och träffa familj och vänner. Jag hoppas hinna sticka ut och fiska lite, och bara njuta av att vara hemma.

2: Tranviken om man vill sola och bada och om man vill fiska är Bergeforsen aldrig fel.

Stig Svedberg, fastighetskung

1: Jag ska sola, bada, äta gott och må gott. Bara njuta av livets goda.

2: Ja, Norra berget är fint för att titta ut över staden och Skatans restaurang är fin för att se ut över havet.

Susanne Bertlin, sångerska och röstcoach

1: Jag tillbringar hela sommaren i Grekland, på en ö som heter Skiathos. Där håller jag sångkurser för en massa Sundsvallsbor och även folk från resten av Sverige i totalt två månader. Så det blir jättehärligt.

2: Jag tycker att det är trevligt att sitta på Udda, på deras uteservering.

Se bilder på Sundsvallsprofilerna ovan.

Mer läsning

Annons