Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så vill (KD) pausa rivningarna i Petersvik

/

Kristdemokraterna i Sundsvall vill avvakta investeringsbeslutet innan man tvingar bort ytterligare boende från Petersvik.
– Vi tycker att det är orimligt att människor ska lämna sina hem två år innan det beslutet tas, säger Liza-Maria Norlin (KD) i ett pressmeddelande.

Annons

Frågan om Logistikparken har länge diskuterats i Sundsvall och många har redan lämnats sina hem för att ge plats för etableringen. Flera av de gamla trähusen har ansetts värda att bevara och människor har engagerat sig för att kämpa för det.

Fram till nu har uppfattningen varit att alla måste flytta snarast möjligt och att allt ska vara klart till första oktober. Men nu vill (KD) lyfta frågan och pausa flyttandet åtminstone tills investeringsbeslutet är fattat, vilket är om två år.

– Kristdemokraterna Sundsvall vill att saker ska göras i rätt ordning. Vi kan inte tänka oss att medverka till att personer ska behöva lämna sina hem, sin egendom, innan kommunen och SCA:s koncernledning har fattat ett investeringsbeslut om att en ny logistikpark ska byggas, säger Liza-Maria Norlin, gruppledare för (KD) i Sundsvalls kommun i ett pressmeddelande.

Under måndagen debatterade hon frågan i Eftermiddag i P4 Västernorrland tillsammans med Logistikparkens vd Åke Jonsson. Han håller med Liza-Maria Norlin och säger att det viktigaste är att Logistikparken får tillträde till marken från den första oktober.

Han får då frågan från P4:s programledare Lotte Nord om det innebär att husen kommer att rivas i det ögonblicket och svarar:

– Absolut inte och det är ingenting som vi i projektet eller såvitt jag förstår från kommunen har sagt, det är inte alls nödvändigt och det kommer inte att bli så heller.

Åke Jonsson säger vidare att de som bor kan bo kvar även efter första oktober och att de behöver tillgång till marken för att till exempel göra geotekniska undersökningar.

För att säkerställa att utflyttningen nu tar en paus har Kristdemokraterna lagt ett förslag till kommunstyrelsens sammanträde den 14 september.

Förslaget lyder som följer:

"att boende i husen, som kommunen exproprierar ska ha möjlighet att få bo kvar tills bindande investeringsbeslut fattas av både kommunen och SCA:s koncernledning."

Mer läsning

Annons