Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sagolik flytt till stan

/
  • Emma Backberg renoverade in i det sista innan invigningen förra veckan. Kunden Margareta Gustafsson får ny frisyr.
  • Ägaren Emma Backberg är nöjd med de nya lokalerna i Sundsvall.
  • Timråbon Margareta Gustafsson följde med flytten till Sundsvall och har ett särskilt förhållande till Wivexlokalerna.
  • Fyra av de sex frisörerna: Emma Backberg, ägare, Emma Jonsson, Carina Gregor och Josefine Bergquist.

Flyttlasset från Timrå hann knappt landa innan portarna slogs upp för frisersalongen Sagolik. Den nya adressen ligger i anrika Wivex gamla lokaler på Torggatan i Sundsvall.

Annons

– Visst är det konkurrens i Sundsvall, men jag tror att det är bra, säger Margareta Gustafsson som varit kund på salongen i flera år och nu följer med flytten från Timrå.

Det var efter en kundundersökning som ägaren Emma Backberg bestämde sig för en flytt. Det visade sig att de flesta kunderna faktiskt var från Sundsvall.

– Eftersom många jobbar i Sundsvall så är de ju ändå här, och andra kunder säger att de nu har en anledning att åka in till stan, säger Emma Backberg.

Emma Backberg har ägt Sagolik sedan 2013. Innan dess var hon delägare tillsammans med kollegan Eva-Lena Rylander, känd från SVTs "gör om mig" i Go´kväll.

– Det är många tittare som sett henne på TV som gärna vill komma hit, så vi står mycket fullbokade, berättar Emma Backberg.

Flytten gick fort, på bara tre veckor blev det klart att salongen skulle inrymmas i en yta i anslutning till Affären i Wivexlokalen. Det finns samma antal stolar som innan, däremot har personalstyrkan ökat från tre till det dubbla. Lokalen är dock mindre.

– Men jag tycker att det är mycket mysigare i de här lokalerna, säger Emma Backberg.

Kunden Margareta Gustafsson har ett speciellt förhållande till lokalerna. Hon är född och uppvuxen på Torggatan och har dansat i lokalerna. Nu klipper hon sig på samma ställe.

– Det känns som om jag har kommit tillbaka på något sätt, säger Margareta Gustafsson.

Mer läsning