Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sagolikt på is

Taktfast klappade publiken händerna när dvärgarna framförde sin iskonst till tonerna av Hej hå, hej hå, vi till vår gruva gå. Andra hjärtknipare var alla de små djuren när Iskristallerna hade sin årliga show i går eftermiddag.

Annons
Gärdehallen var fullpackad av föräldrar, syskon och kompisar när sagodramat Snövit och de sju dvärgarna framfördes på is. Ett drama som fascinerat sedan Disneys film hade premiär 1937. Och de skridskoåkande barnen och ungdomarna gjorde verkligen klassikern rättvisa. Ända sedan starten i augusti har alla grupper arbetat med föreställningen och äntligen var det dags för den stora och enda föreställningen.
Sju månaders tränande hade givit ett resultat som var väl värt att visa upp och vara stolt över. Piruetter och hopp flöt fantastiskt fint. Med enkel dekor och en bra blandning av den klassiska sagomusiken och lite andra passande tongångar var föreställningen charmig och lättillgänglig.
Den fasansfullt avundsjuka styvmodern, som Liza Sjölund gestaltade, gjorde intryck på de yngre i publiken med sin hemska framtoning. En som verkligen lyckades med sin rollfigur Blyger var Jonna Sjölund, blygare kunde ingen ha gjort det.
Givetvis var Snövit, Nathalie Modad, vacker och duktig, och när jägaren, Erika Blom, försökte fånga henne för att på styvmyoderns uppdrag döda den alltför vackra flickan blev det riktigt spännande när de svepande flög fram över isen.
Små gulliga fåglar vid brunnen var barnen från skridskoskolan, en del så små att det inte var helt lätt att hålla ihop flocken. Iskristallerna lyckades få till en riktigt charmig tillställning.

Mer läsning

Annons