Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säkerheten höjs för Södra Bergets skidlift

De ansvariga för slalombacken vid Södra berget avvisar kritiken om bristande säkerhet efter helgens olycka. – Vi har ett besiktningsprotokoll för anläggningen som är fem veckor gammalt, säger Håkan Wågström.

Annons
Ägare till slalombacken är enligt honom Fastighetskontoret i Sundsvalls kommun. Sundsvalls slalomklubb driver i sin tur verksamheten på uppdrag av kultur- och fritidsförvaltningen.
Trots att anläggningen är godkänd och det finns säkerhetsbrytare på varje stolpe om vajern hoppas av, var det andra gången i år som liftvajern hoppade av på samma ställe. Ytterligare en olycka hände för tre år sedan och för det tillbudet har representanter för Sundsvalls kommun stått åtalade inför tingsrätten.
Helgens olycka där en 11-årig pojke skadades har redan fått konsekvenser. Nödstopp kommer att installeras vid samtliga stolpar och inte som i dag bara finnas vid på- och avstigning.
Vi vill även bygga om liften, berättar Håkan Wågström.
När backen förlängdes byttes de fem nedersta stolparna men han vill nu även byta de tre återstående med den olycksdrabbade sjunde för att öka säkerheten.
Han har begärt in offerter men det blir till sist fastighetskontoret som kommer att ta beslutet om investeringen är nödvändig.

Mer läsning

Annons