Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samuel har flyttats till sjukhuset i Umeå

Tvåårige Samuel Hansson från Svartvik som mirakulöst överlevde ett nära möte med tåget i måndags fördes i går till universitetssjukhuset i Umeå. Specialisterna vill undersöka Samuel på hemmaplan och därav sjukhusbytet.

Annons
Samuels mamma följde med i bårtransporten som avgick från Sundsvall strax före lunch. När de kom fram till sjukhuset i Umeå togs nya röntgenbilder som läkarna sedan analyserade.
Troligtvis kommer Samuel att bli kvar i Umeå för observation i några dagar. Eventuellt kommer man att göra ett snitt för att undersöka ett hål som upptäckts intill hjärnhinnan. Om så sker kommer en plastikkirurg att snygga till jacket i pannan som Samuel fick vid olyckstillfället.
Enligt läkarna kan det finnas smuts i hålet och i så fall måste de öppna och göra rent, säger Samuels pappa Per-Arne Hansson som finns kvar hemma i Sundsvall med barnen Johan, 12, Pontus, 10 och Evelyne, 6 månader.
Vi är bara så tacksamma att Samuel överlevde. Om ödet velat annorlunda hade jag varit och tittat ut en likkista i stället, säger en lättad pappa.
Enligt mamma Anettte Rådman Hansson var Samuel uppe och sprang på vårdavdelningen på tisdagskvällen.
Han pratar mycket också, vilket är ytterligare ett friskhetstecken, säger Per-Arne Hansson.

Mer läsning

Annons