Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sänkt hastighet i Sallyhill

Länge har de boende tyckt att det går för fort genom Sallyhill. Nu ser det ut som om de får gehör från kommunen. Högst 30 kilometer i timmen ska det få köras i villaområdet. Frågan är om det räcker.

Annons
Speciellt på Sveavägen och Kvarndammsvägen har det varit problem. Försök har gjorts med blomlådesprojekt, men lådorna har välts omkull och försöken med det.
Vi kan stå ute på gatan och prata och ha barnen med oss, bilarna bromsar inte ens in då, säger Kristina Norberg.
Tolv familjer har undertecknat en skrivelse till kommunen. De boende har föreslagit att helt stänga av för genomfartstrafik.
Vi har försökt få vägen avgrävd, för att bilarna inte ska kunna passera, säger Kristina Norberg.
Familjen flyttade till huset för över sju år sedan. Sedan dess har antalet barnfamiljer ökat och många tycker att det körs både för mycket och för fort i området.
Jag tror att 30-skyltar kommer att göra föga, så vida inte polisen börjar visa sig här, säger Kristina Norberg.
Vi får inte ha farthinder om det är 30. Men det är många småbarn här och de kan kliva rakt ut i vägen, säger Thomas Norberg.
En hel del trafik tar sig genom Sallyhill på sin väg till och från Bergsgatan och Nacksta. Gatorna är breda och fina, men det saknas rejäla trottoarer. Många kör enligt skrivelsen till kommunen dessutom fortare än nu tillåtna 50 kilometer i timmen.
Jag har många kompisar som jag brukar gå till. Bilarna här kör alldeles för fort och jag är orolig för min lillebror, säger Anton Norberg, 9 år.
Stadsbyggnadsnämnden föreslår nu att hastigheten sänks från den 24 september. Det gäller Lekängsvägen, Knipphammargatan, Kullagergatan, Faktorigatan, Kvarndammsvägen, Stockmakargatan, Sågbyggargatan och Färgargatan samt sträckor på Tegelbruksgatan, Sallyhillsvägen och Sveavägen.
Det går för mycket onödig trafik här, den får vi inte bort med 30-skyltar, säger Kristina Norberg.

Mer läsning

Annons