Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Servicen är viktigast

/
  • Gunnel Svensson och Gun-Britt Andersson som bor på Söndagsvägen har mycket synpunkter och efterlyser service och skötsel i Johannedal.
  • Fastigheterna längs Hammarvägen i Sundsbruk har också förvärvats av Gimmel.

Sköns bostäder sålde i veckan fastigheterna på Söndagsvägen i Johannedal och Hammarvägen i Sundsbruk till fastighetsbolaget Gimmel. De möts av förbannade hyresgäster.

Annons

Det är fjärde ägarbytet på nio år. Gunnel Svensson och hennes syster Gun-Britt Andersson i Johannedal tror inte att det blir bättre.

– Husen byggdes för 41 år sedan och många är inte renoverade alls. Det enda som hänt är att hyrorna höjts vid ägarbytena, säger Gunnel.

Det stora problemet anser de är bristande service och skötsel av fastigheterna.

– Först blev jag glad för att det skulle bli nya ägare, sen blev jag förbannad för att Ljusta aktivitet centrum ska fortsätta ha skötseln, säger Gun-Britt.

Många fönster och spöningen på husen är i uppenbart behov av upprustning, likadant är det inomhus.

– I juni anmälde jag en vattenläcka i sovrummet, det skulle komma en plåtslagare veckan därpå men ingen har kommit än, säger Gunnel, och visar stora fuktfläckar på väggen.

De berättar om isrosor på fönstren inomhus vintertid, dragiga fönster och dörrar. Sedan värmesystemet byttes måste de ha en pläd om sig på vintern och kan inte sitta med fötterna på golvet.

Renoveringarna som gjorts har varit när någon flyttat, men då har hyrorna sedan höjts rejält.

De tror att servicen är dålig för att Ljusta aktivitet centrum även sköter privata fastigheter och tjänar bra på det, Sköns bostäder har ändå betalat månadsvis.

Systrarna har gjort listor på allt som behöver åtgärdas som de ska lämna när de möter de nya ägarna. De räknar med att klagomålen blir så många att det behövs skrivna listor för att det ska bli ihågkommet.

– Jag hoppas att ägarna kommer att ha någon kontrollant på plats som ser till att saker blir åtgärdade. I somras klipptes inte ens gräset, säger Gun-Britt.

Och avslutar:

– Vi är förbannade varje dag.

Gunnel lägger till att området faktiskt är fint men att det behöver skötas om.

Mer läsning