Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex fall i rätten om Lindströmsarvet

/
  • Relationerna krackelerar precis som Y:et, nu slutar Curt Aspelin att företräda Marianna Lindström och hennes bror.

Nu lämnar Curt Aspelin sitt uppdrag som ombud för Bengt Lindströms barn i den infekterade arvstvisten.
I stället försöker han och andra ombud och advokater få betalt.
Även förvaltaren överväger att lämna sitt uppdrag.

Annons

– Det går inte att jobba på det här viset med osämjan i dödsboet. Totalt finns det fordringar på nio miljoner kronor från ombud och advokater, säger Curt Aspelin.

Tre svenska advokater har fått en rättslig prövning och fått sina krav fastställda men ändå inte fått ut sina arvoden.

Nu driver en fjärde advokat sina krav i Frankrike.

Själv har Curt Aspelin tillsammans med en estnisk revisor fakturerat 1,7 miljoner kronor redan 2008, men inte fått ut något.

Men efter det uppger Curt Aspelin att han arbetat mera och har krav på ytterligare 800 000 kronor på Marianna och Alexandre Lindström.

Efter att i många år ha företrätt syskonen i arvstvisten menar Curt Aspelin att han inte längre kan representera dem nu, eftersom Bengt Lindströms son har sysslat med förfalskningar. Något som inte är någon direkt nyhet.

Mycket av turbulensen kring arvet beror enligt Curt Aspelin på den första förvaltaren som bildade bolaget där merparten av alla tillgångar hamnade.

Nuvarande förvaltaren Bengt Sörman funderar nu på att lämna den invecklade härvan.

För närvarande pågår flera rättsliga processer. Ett ärende i HD, två i hovrätten, två i tingsrätten och ett i Frankrike.

Den deldom som gav barnen rätt till en stor del av kvarlåtenskapen har nu återförvisats till tingsrätten för ny prövning.

– Jag försöker få fason på det hela, men jag kan inte hålla på hur länge som helst. Vi har resonerat om att jag ska avträda uppdraget, jag blir ju äldre.

Arvstvisten startade direkt när Bengt Lindström dog i januari 2008. Bengt Sörman som nu är 75 år tror att tvisten kan komma att fortgå under många år till.

När det gäller juristerna som inte fått sina fordringar reglerade menar förvaltaren att det måste ske genom kronofogdemyndigheten.

Mer läsning

Annons