Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex personer aktuella som biträdande skoldirektörer

Sex personer vill ha de fyra nya direktörsposterna inom barn- och utbildning. Slutligt beslut fattas troligtvis i september.

Annons
Barn- och utbildningsförvaltningen gör för närvarande stora förändringar i organisationen.
14 nya geografiska områden bildas och delas upp i tre enheter. Dessutom skapas en ny kvalitetsenhet.
Ansvariga för enheterna blir fyra biträdande skoldirektörer. Det är tjänster som nyligen internannonserats inom kommunen. Ansökningstiden gick ut den här veckan.
Rekryteringsjobbet fortsätter under augusti månad. Det slutliga beslutet om vilka som får jobben fattas av skoldirektören. Det sker troligtvis i början av september, säger personalchefen Monica Sahlberg
Av de sex nuvarande distriktscheferna är Jan Beijmo och Ingrid Åsén Lidberg inte aktuella för de nya jobben. Åsén Lidberg går i pension och Jan Beijmo får andra arbetsuppgifter.
Däremot har distriktscheferna Lars Karlstrand, Kenneth Steiner, Marianne Staaf-Gälldin och Ing-Mari Åslund sökt direktörsjobben.
Det har även EU-samordnaren Hans Ekman och projektledaren Stig Sundqvist gjort.
Tanken var att den nya organisationen skulle börja gälla den 1 juli. Nu har starten skjutits fram till efter sommaren.
De gamla distriktscheferna kommer att ha ansvar för sina gamla områden tills de nya direktörerna är tillsatta, säger Monica Sahlberg.
Efter semestrarna kommer även fem personer som jobbat med administration på distriktskontoren att flyttas till kommunhuset.

Mer läsning

Annons