Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sexofredade flicka under filmkväll – man döms till fängelse

Under filmkvällen bjöd mannen flickan på både sprit och vin. Sen tog han henne på brösten och våldförde sig på henne.
Nu döms Sundsvallsbon till fängelse i åtta månader.

Annons

I februari i fjol såg flickan och den medelålders mannen på en film tillsammans i en bostad utanför Sundsvall. Men filmkvällen tog en otrevlig vändning efter att mannen serverat både vin och sprit framför tv:n. Han ska ha frågat om han fick ta på flickans mage men slutade inte där. I stället tog han henne på brösten och ofredade henne sexuellt. Flickan har berättat att hon inte vågade säga något eftersom hon var rädd att mannen skulle bli arg.

Han ska ha fortsatt med att säga "kom så ska du få känna på något skönt" vilket flickan tolkade som att mannen tänkte fortsätta övergreppen i sängen. Hon lyckades då värja sig från mannen genom att säga att hon behövde gå på toaletten. Väl inne på badrummet slog hon larm till sina vänner och tog sig senare ut från bostaden.

Sundsvallsbon nekar till brott men tingsrätten finner att mannen gjort sig skyldig till sexuellt ofredande. Han och flickan står i en särskild relation till varandra och det borde enligt tingsrätten vara uppenbart för mannen, trots att flickan inte uttryckligen sagt nej, att hans beteende var oönskat. Flickan har varit utelämnad till mannen den aktuella natten, han har bjudit henne på alkohol och han har också haft kännedom om att flickan har särskilda behov. Enligt tingsrätten finns inga förmildrande omständigheter och därför döms nu mannen till åtta månader i fängelse.

Han ska dessutom betala ett skadestånd på 32 400 kronor plus ränta till flickan.

Mer läsning

Annons