Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista tantkvällen bjöd på det mest förbjudna

I går hölls vårens sista tantkväll på Opalen i Kvissleby.
Bland annat spelade skådespelerskan Lena E Forslund upp pjäsen "Det mest förbjudna".
— Det är den mest besökta kvällen hittills, säger Helen Otterström, platsansvarig på Opalen.

Annons
Kvällen började med filmen "Min första kärlek" som är baserad på Kerstin Thorvalls novell med samma namn. Och efter fikapausen drog Lena E Forslund i gång pjäsen som också är baserad på en roman av Kerstin Thorvall.
Den bygger bland annat på hennes liv. Vad den handlar om beror på vad man tycker att man får ut av pjäsen men bland annat berättar den om hennes förhållande till sina föräldrar och om hennes tämligen outhärdliga ångest, säger Lena E Forslund.
Det har hunnit vara tre tantkvällar under våren. Den första bjöd på pjäsen "Rosa drömmar" med Sofia Andersson och Ann Jerbo. Den andra kvällen gick i påskens tecken och häxan Maria Solkråka Öst besökte Opalen.
Kvällarna har varit uppskattade och för varje gång har det kommit fler deltagare. I går kom drygt 40 personer.
Idén till tantkvällar kom efter att Helen Otterström läst en undersökning som hävdade att det är medelålders kvinnor som är kulturbärarna.
En av mina uppgifter är ju att ha fler evenemangen här så då tänkte jag att jag skulle satsa på tanterna, säger hon.
Det har ordnats många kulturevenemang på Opalen, men att det var länge sedan. Men tanken är att lokalerna ska frodas i kultur och nöje igen, och där är tantkvällarna bara en av många delar.
Jag fick börja från noll igen och det har gått från inget till det här. Men vi ordnar andra arrangemang också och då har vi ibland varit uppåt 60 personer, säger hon.

Mer läsning

Annons