Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Självrisk för vårdskada plockas bort

/
  • Lars-Gunnar Hultin (V) bilden hade tillsammans med Linnea Stenklyft (S) skrivit den motion om eliminering av självrisk i samband med ersättning från Patientförsäkringen LÖF, som vann en överraskande seger i landstingsfullmäktige på torsdagen.

Efter en maratondebatt beslutade landstingsfullmäktige att bifalla en motion om att ta bort självrisken när patienter får ersättning av Patientförsäkringen.
Beslutet kom efter en motion från Socialdemokraterna och Vänsterpartiet.

Annons

Det blev en maratondebatt med en mängd ledamöter som deltog när Linnea Stenklyfts (S) och Lars-Gunnar Hultins (V) motion behandlades under landstingsfullmäktiges andra dag i Sundsvall. Oppositionen vann till slut en överraskande seger sedan tre representanter från Sjukvårdspartiet och en från Miljöpartiet inte följde partipiskan.

– Det var en väldigt bra debatt som visade på politikens möjligheter, säger Ewa Back (S) som menade att det handlade om arbetsseger.

I och med beslutet så kommer patienter som får ersättning för vårdskador inte längre att behöva betala den självrisk som legat på 2 220 kronor.

Mer läsning

Annons