Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjödin lämnar politiken

/
  • Ordförande i Sundsvalls kommunstyrelse, Magnus Sjödin (M), avgår.
  • Lars Persson (FP) och Magnus Sjödin (M) håller presskonferens i dag med anledning av att Magnus Sjödin avgår som kommunstyrelsens ordförande i Sundsvall.
  • Sista dagen på jobbet. Magnus Sjödin meddelade på måndagen att han lämnar kommunpolitiken och lämnar det kommunhus där han varit heltidspolitiker i drygt åtta år.
  • Magnus Sjödin lämnar ett tomrum efter sig så tillvida att det är svårt att se vem i hans parti som kan efterträda honom.
  • Ordförande i Sundsvalls kommunstyrelse, Magnus Sjödin (M), avgår.

Kommunstyrelsens ordförande Magnus Sjödin (M) lämnar politiken helt och hållet.

Annons

Magnus Sjödin avsäger sig samtliga politiska uppdrag med omedelbar verkan.

– Bakgrunden är föga förvånande den parlamentariska situationen i Sundsvall just nu. Det har blivit krångligare väg till beslut med mycket kompromissande, säger Magnus Sjödin.

Det handlar om ett personligt beslut.

– Jag vill se resultat och att det arbete vi gör leder till förbättringar för medborgarna. Jag tar det beslut jag tycker är bäst för mig personligen och bäst för koalitionen på sikt. Ingen är oersättlig, säger Magnus Sjödin.

Nu ser han fram emot en ny vardag med tystare telefon. Men Magnus Sjödin kommer att fortsätta följa vad som händer i kommunpolitiken.

– En ny ledare för koalitionen kommer kanske att ha bättre förutsättningar än jag, säger Magnus Sjödin.

Direkt efter Magnus Sjödins presskonferens kommer Lars Persson (FP) att hålla en pressträff.

Det dröjde 43 dagar efter valet 2010 innan det blev klart att det blev ett maktskifte i Sundsvall. Magnus Sjödin blev nytt kommunalråd och Socialdemokraterna fick lämna makten efter 36 år.

Mer läsning

Annons