Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjöng för prinsen – nu fyller han Tonhallen med gospel

/
  • Robin East är kapellmästare under Sundsvalls gospelfestival.
  • Samuel Ljungblahd fick äran att sjunga på prinsbröllopet i juni. Söndag kväll uppträder han i Tonhallen.

I helgen blir det gospel i Sundsvall.
Samuel Ljungblahd och Michael Dotson kommer på besök – och uppträder med 200 körsångare.
– Det kommer bli något alldeles extra, säger Robin East, kapellmästare.

Annons

I helgen är det Sundsvalls gospelfestival.

Under lördagen blir det seminarier, uppsjungning och övning av låtar. På söndagen blir det fortsatt övning av låtar och genrep, innan det är dags för en avslutande konsert i Tonhallen söndag kväll. Där medverkar drygt 200 körsångare, ett band, en sångtrio och så Michael Dotson och Samuel Ljungblahd.

– Vi övar in sånger som de har satt sin prägel på och på söndag sätter vi ihop det till en härlig konsert. Det kommer bli jätteroligt, de är bra bokningar båda två, säger Robin East.

Soulsångaren Samuel Ljungbladh känner säkert många igen. Han har deltagit i Så ska det låta flera gånger, och sjöng Joyful Joyful som utgångslåt vid prins Carl Philips och Sofia Hellqvists bröllop tidigare i år.

Amerikanen Michael Dotson har över 30 år av musik på nacken. Han har bland annat varit gospelkörledare, kompositör och solist – både i USA och Europa.

– Mike är duktig musikaliskt och en bra ledare. Han kan styra en hel kör med bara ansiktet egentligen, säger Robin East.

Han fortsätter:

– Och Samuel är så himla bra på att sjunga.

De drygt 200 körsångarna som deltar är personer som har anmält sig enskilt. Men medlemmar från bland annat Spectra gospel och Joyful soul kommer at finnas på plats.

Robin East säger att festivalen är till för alla.

– Tycker man om att sjunga är det bra att vara med under dagarna, annars kan man komma på söndag. Det kommer bli medryckande.

Robin East beskriver gospel som svängigt och roligt.

– Konserten på söndag kan bli en första inblick i gospel för många. De som har hört eller sett gospel en gång brukar vilja ha mer.

Han ser nu fram emot söndagskvällen.

– Det kommer att bli tufft men jätteroligt. Det är bra musik och en bra ljudtekniker. Det kommer bli något alldeles extra.

Delar av intäkterna från konserten i Tonhallen går till organisationen Hoppets stjärna, där Samuel Ljungblahd är ambassadör.

Mer läsning

Annons