Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjuk kvinna antastad på akutmottagningen

/

Den sjuka kvinnan låg i ett undersökningsrum och väntade på läkaren när en okänd man kom in och började tafsa på hennes underliv. Dagen efter fördes den utpekade mannen till akutpsyk efter att han hotat ambulanspersonal nere på stan.

Annons
Den 21-åriga kvinnan hade uppsökt akuten och blivit inlagd i ett undersökningsrum när mannen kom in till henne och frågade efter cigaretter. Sedan ska han ha gått fram till kvinnan och tagit henne mellan benen. Enligt polisen finns det ett vittne till händelsen.
Mannen försvann från sjukhuset, men redan dagen efter ringde han efter en ambulans eftersom han druckit aceton och ville bli körd till sjukhuset. När ambulansen kom fram till den uppgivna adressen på Rådhusgatan i Sundsvall uppträdde mannen aggressivt och gick mot sjukvårdarna med knutna nävar. De backade undan och larmade polisen som strax därefter kunde ta hand om mannen.
Patrullen körde upp honom till akutpsyk och vad jag vet är han fortfarande kvar där, säger Kjell Åhsberg, chef vid länskriminalen.
Förhör med den misstänkte mannen och den antastade kvinnan har ännu inte hållits.
Jag ser mycket allvarligt på det som hände kvinnan. Sådant här ska man inte behöva uppleva när man ligger sjuk och utlämnad på akuten, säger Åhsberg.
Den misstänkte mannen stämde överens med signalementet från incidenten dagen innan och det dröjde inte länge innan händelserna kopplades samman.
Mannen är 56 år och bor i Nacksta. Han är inte känd av polisen sedan tidigare.
Misstankarna mot honom handlar om sexuellt ofredande och olaga hot. Vi kommer att hålla förhör så snart vi får tid, men just nu går det åt mycket personalresurser för att utreda de våldtäkter som varit i sommar.

Mer läsning

Annons