Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjukhuset backar om uppsägningarna

Än finns hopp för de uppsagda sjuksköterskorna i Sundsvall och Härnösand. Minst 13 av dem kan riva uppsägningsbrevet och fortsätta arbeta. Även ett antal undersköterskor kan få jobbet tillbaka.

Annons
132 anställda på sjukhusen i Sundsvall och Härnösand fick sitt dystra besked vid årsskiftet. 55 sjuksköterskor och 77 undersköterskor är uppsagda och skulle sparkas ut innan årets slut.
Men nu visar det sig att sjukhusledningen haft för bråttom.
En närmare undersökning säger att det blir brist på sköterskor i höst om alla 132 sägs upp som planerat. Orsaken är att många andra anställda också lämnar sjukvården under året.
Därför har ledningen fått krypa till korset och börjat en något märklig förhandling om att ta tillbaka ett antal uppsägningar.
Vi har just gjort klart med Vårdförbundet att 13 av de 55 uppsagda sjuksköterskorna får fortsätta efter att de skulle ha slutat, säger Karin Westin, personalchef.
På samma sätt kommer sannolikt ett antal undersköterskor att få stanna kvar.
De som räddas får dock inte fortsätta på sina tidigare jobb utan kan få helt nya arbetsuppgifter. Det innebär troligen att några av dem ändå slutar. Därmed fortsätter förhandlingarna om vilka som till slut kommer att få lämna jobbet i höst.
Vi hoppas att det blir ännu fler uppsägningar som tas tillbaka, säger Marianne Jacobsson, Vårdförbundet.
Bakom \"räddningen\" av ett antal sköterskor finns en oro och olust hos andra anställda inför omplaceringar i spåren av uppsägningarna. När luckor ska fyllas efter de som sägs upp, väljer många att sluta mer eller mindre frivilligt i stället för att bli omplacerade. Därmed blir det utrymme för några av de som sagts upp att fortsätta.
De båda facken Vårdförbundet och Kommunal går ännu längre och kräver i ett brev till landstingspolitikerna att alla uppsägningar ska skjutas upp minst ett halvår. Detta för underlätta alla förändringar den närmaste tiden.
Det finns avdelningar där nästan hälften av de anställda är nya i höst. Det kommer att ta tid att jobba ihop sig, säger Marianne Jacobsson.

Mer läsning

Annons