Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjuksköterskor saknas i sommar

/
  • HR-konsulterna ska rekrytera nyutbildade till sjukhuset men de nyutexaminerade sjuksköterskorna har inte haft någon kontakt med dem.

I våras anställdes 43 sjuksköterskor efter landstingets annonsering. Inte tillräckligt för att täcka upp behovet över sommaren.
De sjuksköterskestuderande bjöds bara in till ett informationstillfälle. I höstas.

Annons

– De som gick ut nu deltog i ett informationsmöte förra terminen, och jag antar att många av dem vi anställde kom därifrån men jag har inte de uppgifterna, säger Lilian Nilsson, tillförordnad HR-enhetschef.

Från och med i höst kommer landstinget att bjuda in dem som går termin 1 till 6 till informationsmöten.

I rekryteringsarbetet ska HR-konsulterna också ha löpande kontakt med sjuksköterskestudenterna, men så har årets avgångsklass inte upplevt det.

Vidare har landstinget marknadsfört sig via facebook, linkedin, Metro student och Framtidens karriär sjuksköterska. Och under praktikperioden ska löpande information ges om rekryteringsbehovet av verksamhetscheferna.

Är det svårigheter att rekrytera?

– Ja det är det. Men så är det väl över hela Sverige, säger Lilian Nilsson.

Spelar det roll att landstinget har Sveriges lägsta löner?

– Det kan det nog göra i vissa fall, vi har ju inte lyckats rekrytera tillräckligt många sjuksköterskor för att täcka semesterperioden. Det är därför vi måste erbjuda ersättning till dem som flyttar sin semester.

Landstinget håller på att skapa en löneutvecklande kompetenstrappa för sjuksköterskor inom alla specialområden, hittills finns det för dialyssköterskor och de som arbetar på IVA.

– För dem som är nyutexaminerade och anställts i år startar vi i höst ett fördjupat introduktionsår, säger Lilian Nilsson.

Mer läsning

Annons