Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjukvårdspartiet ställer inte upp i valet

/

Sjukvårdspartiet hoppar av valet till landstiget i Västernorrland och kommunvalet i Härnösand. Ett beslut som togs i enighet på partiets stämma i Härnösand under lördagen.

Annons

Yngve Nilsson, ordförande för Sjukvårdspartiet i länet tycker det är tråkigt att man måste lämna in.

Orsaken är brist på kandidater som är beredda att jobba för partiet i länet. Yngve Nilsson sticker inte under stolen med att man har haft svårt att locka till sig yngre personer som velat engagera sig. Däremot är man förhoppningsfull inför valet 2018 och lovar komma tillbaka då.

Partiet bildades 1994 under devisen "Ett ovanligt parti för vanliga människor". I uttrycket låg en förhoppning om att skapa ett alternativ för dem som ville agera politiskt utan att bli förknippade med den blockuppdelning som rått länge i svensk politik.

– Vi kom in i landstinget genom en medveten satsning, men det var också viktigt för oss att ställa upp i kommunvalet i Härnösand och tillvarata det stora förtroende som partiet fått hos härnösandsborna, skriver partiet i ett pressmeddelande.

Samtidigt har man alltid valt att regera tillsammans med det borgerliga blocket i såväl landstinget som i Härnösand. Yngve Nilsson menar att valet av samarbetspartners beror på var man har nått längst i förhandlingar för den egna politiken.

– Partiet upphör inte utan kommer att fortsätta engagera sig i debatten, säger Yngve Nilsson.

Vad Sjukvårdspartiets väljare ska rösta på i kommande val vill inte Yngve Nilsson uttala sig om.

– Det är upp till var och en som röstar. Jag har själv ännu inte bestämt mig för var jag ska lägga min röst.

I dag har Sjukvårdspartiet sex mandat av de 77 som finns i landstingsfullmäktige.

Mer läsning

Annons