Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skänker målning till Världens barn

/
  • Pernilla Eurenius och Christian Beijer hoppas att Christians målning drar in rejält med pengar till insamlingen för Världens barn.

Nu pågår höstens insamling till Världens barn.
I Sundsvall har konstnären Christian Beijer valt att måla en tavla som han skänker till insamlingen.

Annons

Nedräkningen pågår inför den stora galan till förmån för Radiohjälpens insamling till Världens barn. Det är en humanitär insats med ett starkt barnfokus.

Insamlingen genomförs med stöd av en lång rad organisationer. 45 000 frivilliga arbetar runt om i Sverige med att få in så mycket pengar som möjligt. Det är en kraftsamling som avslutas med en tv-sänd gala den 2 oktober.

– Viljan till solidaritet med barn och flyktingar fortsätter att öka och jag hoppas att ännu fler medelpadingar vill ställa upp och skänka pengar. Vi har en rad organisationer och privatpersoner som nu jobbar för fullt, säger Pernilla Eurenius, ny samordnare för Världens barn i Sundsvall.

Pernilla är sedan tidigare samordnare för insamlingen i Timrå. Nu har hon således hand om två kommuner i Medelpad.

Bland personer i Sundsvall som engagerat sig för insamlingen återfinns Christian Beijer. Den väletablerade konstnären har valt att måla en tavla som han skänker till Världens barn. Det är en färgstark bild som föreställer en liten glad flicka och en tropisk blomma. Originalmålningen kommer att auktioneras ut. Printkopior kommer också att säljas.

– Vi hoppas i bästa fall att få med originaltavlan under den direktsända tv-auktionen, vi jobbar på det, säger Pernilla Eurenius.

Mer läsning

Annons