Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skärpt avgiftskontroll i Sundsvall

Lagom till friidrotts-VM kommer Radiotjänsts kontrollanter till stan. Så jubla inte för högt åt svenska framgångar om du inte betalt tv-avgiften. Kanske står det en pejlare utanför dörren och lyssnar.

Annons
Alla som har tv-mottagare är enligt lag skyldiga att betala tv-avgift. Smitare som blir fast i en avgiftskontroll riskerar att bli polisanmäld och bli dömd till böter. Förutom det får smitaren betala avgift från den tidpunkt då teven köpets, hyrdes eller lånades.
De allra flesta hushåll följer lagen och betalar sin tv-avgift. De som inte gör det åker snålskjuts på oss andra, säger Anna Pettersson, chef för marknadsavdelningen på Radiotjänst i Kiruna AB, i ett pressmeddelande.
Tv-avgiften på 160 kronor i månaden finansierar Sveriges Televisions sändningar samt även Sveriges radio och Utbildningsradion. Den skärpta avgiftskontrollen innebär att kontrollanterna går ut och besöker de som inte finns med på Radiotjänsts kundlistor.
Ann-Sofie Svensson, kontrollant och samordnare på Radiotjänst, berättar att merparten av de som ertappas med att inte betalt tv-avgift erkänner.
De flesta menar att de helt enkelt glömt att anmäla tv-innehavet till Radiotjänst, säger hon.

Mer läsning

Annons