Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skönsång gav pengar till insamling

/

Insamlingen till Världens barn pågår för fullt. På torget i Sundsvall anordnade P4 Västernorrland allsång till förmån för insamlingen. Drygt 260 personer kom för att sjunga Björnen sover tillsammans.

Annons

Världens barn är Radiohjälpens insamling till förmån för olika projekt runt om i världen. Mellan 27 september och 4 oktober pågår riksinsamlingen och i dag, fredag, sänds SVT:s stora gala.

Vid lunchtid anordnade P4 Västernorrland en sångstund på Stora torget för att öka kassan till Världens barn. De hade raggat sponsorer som gav en viss summa för varje person som dök upp.

I Sundsvall var alla sångare värda 37 kronor var och totalt dök 261 personer upp för att sjunga Björnen sover under ledning av Yamandu Pontvik. Det innebar 9657 kronor till Världens barn.

Lina Näsholm från Svenska kyrkan delade ut ballonger strax innan sångstunden. Hon är en av många som jobbar ideellt med insamlingen.

– Det behövs alltid fler frivilliga krafter. Vill man vara med är man välkommen att höra av sig, gärna fler idrottsföreningar och företagare, säger hon.

Strax innan skönsången ljöd över Stora torget sjöngs det även för full hals i Örnsköldsvik. Där deltog 220 personer vilket gav 7260 kronor till insamlingen.

Under de år som Världens barn pågått har drygt 1,2 miljarder kronor samlats in. Det har inneburit att 150 olika projekt världen över har stöttats ekonomiskt.

Mer läsning