Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sköterska jobbade påtänd på IVA

En undersköterska kom flummig och påtänd till jobbet på IVA.
Hon hade ett stort antal droger i blodet, men förnekar brott och menar att hon blivit ilurad hasch och amfetamin på en efterfest.

Annons
Den nu 33-åriga undersköterskan vikarierade på sjukhusets intensivvårdsavdelning för snart två år sedan. Några dagar efter lucia tyckte hennes jobbarkompisar att hon betedde sig underligt.
"Hon ser jättekonstig ut", "hon pratar konstigt" och "man får ingen riktig kontakt med henne", berättade de för avdelningscefen.
I enighet med rutinerna drogtestades undersköterskan, och det visade sig att hon hade spår av flera olika mediciner, samt cannabis och amfetamin i blodet.
Därför åtalas hon nu för ringa narkotikabrott, men förnekar och menar att hon blivit ilurad knarket. Tabletterna hade hon fått på recept mot värk.
I förhör hävdar hon att hon och maken hamnat på en efterfest på lucianatten. Där hade hon bjudits på en drink av en okänd person, och hon hade aningslöst feströkt hemrullade cigaretter. Detta hade fått henne att må mycket konstigt.
Men hon kunde inte redogöra för vilka som varit på festen, eller vilka de åkt dit med.
Åklagaren lät rättsmedicinalverket titta på provresultatet. En expert där menar att mängden cannabinolsyra i hennes blod varit för hög för att ha intagits vid ett enda tillfälle drygt två dygn före provet. Amfetaminhalten däremot verkade stämma med en normal missbrukardos intagen två dygn tidigare.
Det blir nu tingsrättens uppgift att bedöma trovärdigheten i undersköterskans berättelse vid den kommande rättegången.

Mer läsning

Annons