Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sköts med 26 skott – lämnades att dö på trottoaren

/

Enligt uppgift till ST är personen som polisen jagar misstänkt för inblandning i ett av Sveriges mest uppmärksammade gangstermord.
Flera personer misstänks för inblandning i mordet och det är oklart vilken roll personen som eftersökts av Sundsvallspolisen har haft.

Annons

Offret var känt som "Gudfadern" i den undre världen och avrättades på öppen gata i Stockholm 2003. Polisen tror att dödsskjutningen var ett beställningsmord som utfördes av tre hitresta utländska torpeder.

Den 5 maj 2003 skulle mordoffret besöka en boxningsklubb i Stockholmsförorten Skärholmen. Två svartklädda män beväpnade med k-pist och pistol med ljuddämpare mötte honom på gatan. De avlossade 26 skott och lämnade honom att förblöda på trottoaren.

Polisen satte omedelbart igång jakten på de misstänkta torpederna och två år senare kunde de gripa en av dem – en 33-årig man från forna Jugoslavien. Han dömdes till livstids fängelse för att ha kört flyktbilen och hjälpt till med planeringen.

En annan man åtalades samtidigt för skyddande av brottsling. Han anklagades för att ha haft torpederna inneboende hos sig, men friades.

2008 åtalades ytterligare en person, misstänkt för anstiftan till mordet samt för att ha bedrivit olaglig spelverksamhet för hundratals miljoner kronor per år. Men han kunde inte bindas till mordet och friades i hovrätten.

De två torpederna som fortfarande är på fri fot har häktats i sin frånvaro och är efterlysta internationellt.

Efter mordet 2003 bilade de till Malmö och misstänks sedan ha försvunnit via Köpenhamn och Tyskland till Spanien, och därifrån återvänt till Montenegro.

Mer läsning

Annons