Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skräckdag för sjätteklassare

Skolutflykten skulle stärka tryggheten. I stället fylldes den av hot och trakasserier.
Sjätteklassarna på Prolympia chockades, de kom hem gråtande och upprörda efter att ha terroriserats av en förälder och hans vuxna son.

Annons
Utflykten till Södra berget spårade ut fullständigt. 63 elever från sjätte klass skulle delta, tillsammans med minst tre lärare, även föräldrar var inbjudna. En pappa och hans 19-åriga son fick ta ansvar för en aktivitetsstation, en upplevelse som blev traumatisk för barnen. Eleverna skrämdes av deras hemska hot och blev trakasserade.
Det var uppställning på led. Och den som inte stod rätt tvingades göra armhävningar. Sedan sade 19-åringen att "det är inga jävla knullövningar ni håller på med utan armhävningar", berättar en förälder.
19-åringen ska också ha skrämt barnen genom att säga att han var så tokig så ingen kunde göra honom något.
En pojke drogs in i ett tält där han skrämdes med att det gått illa för en del som irriterat familjen, en ska ha tagits med bil till Ryssland, blivit upphängd i ett jakttorn tills det kom blod ur öronen och därefter nersläppt så han landade på huvudet och blev förlamad.
Tre andra pojkar drogs med ut i skogen och kom ut därifrån gråtande och hackade tänder. De ville inte berätta vad de varit med om.
Det uttalades också hot om att eleverna skulle mulas bakom lappkåtan tills de inte kunde prata mera. Stenar kastades i nacken på några pojkar. De hade också givits tillmälen som "tjockis" och "pussy".
På bussen hem var det flera av barnen som grät. Och en del vägrar att gå till skolan i dag.
En klassförälder som varit i kontakt med samtliga föräldrar och några elever i klassen berättar om ett chocktillstånd.
Jag kommer inte att skicka mitt barn till skolan förrän det här är utrett. Men jag ska gå dit själv för att få besked. Jag förstår inte på vilka grunder skolan låtit de här två ta ansvar för aktiviteten, helt utan kontroll från någon lärare. Barnen har kränkts och mobbats grovt av vuxna, säger klassföräldern.
I tisdags ordnade vi ett extra möte på skolan med föräldrar, sköterska och lärare för att situationen varit så besvärlig. Den här pappan var då med och sade att utflykten skulle innehålla "trevliga samarbetsövningar".
Flera föräldrar överväger att göra polisanmälan mot såväl skolan som pappan och hans 19-åriga son. Andra överväger om deras barn ska få flytta till en annan skola innan det blir ännu värre.

Mer läsning

Annons