Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skräckfärd med Y-buss - föraren utbytt

/
  • Resan med Y-buss mot Stockholm i lördags morse blev något av en skräckfärd sedan 20-talet passagerare upplevde att föraren gav ett onyktert intryck och betedde sig märkligt.

Bussfärden från Sundsvall blev en skräckupplevelse för Ingrid Mattsson och Louise Rohdén. Redan vid starten uppträdde föraren konstigt och vid Gnarp krävde de, tillsammans med 20-talet andra resenärer, att busschauffören skulle bytas ut. — Han vinglade fram och tillbaka över körbanan och han reagerade inte när man pratade med honom, säger Louise Rohdén.

Annons
Klockan åtta i lördags morse skulle Y-bussen mot Stockholm lämna Navet i Sundsvall. Bussen var fullsatt och Ingrid Mattsson och Louise Rohdén var några av de sista passagerarna som klev på. De fick plats på de reserverade sätena precis invid chauffören.
En yngre chaufför steg på och startade bussen, men klev sedan av för att köra en annan buss mot Umeå.
Sedan steg den äldre chauffören på och frågade om det var den här bussen som skulle köras till Emmaljunga. Sedan körde han iväg och då började det tjuta inne i bussen. Det visade sig att han glömt stänga dörren. Flera passagerare skrek åt honom att stänga, men han reagerade inte. Till slut kom en man fram och ställde sig precis bredvid, först då reagerade han, säger Ingrid Mattsson.
Färden fortsatte och enligt Ingrid Mattsson och Louise Rohdén vinglade det rejält och vid ett tillfälle ska bussen ha varit över på motsatt körbana.
Han gav ett onyktert intryck och två män kom fram och frågade hur han mådde och om han verkligen var i stånd att köra. Han svarade att det kunde han visst men skämtade om att vi kanske skulle krocka. Vid vissa tillfällen såg det ut som om han satt och sov, säger Louis Rohdén.
Om mannen var berusad kan de inte svara på.
Det kan ju ha varit något annat, att han blivit plötsligt sjuk till exempel. Vi blev rädda och frågade om han inte kunde stanna, säger Louise Rohdén.
Vid Gnarp stannade bussen för att hämta upp en servitris. Ingrid Mattsson och Louise Rohdén förklarade tillsammans med 20-talet andra resenärer för servitrisen att de var rädda för att resa vidare med chauffören.
Hon höll med om att han såg ganska trött ut och började ringa runt för att hitta en annan chaufför. Till slut kom en som fick köra till Hudiksvall och där kom ytterligare en ny förare som körde vidare till Stockholm, säger Ingrid Mattsson.
Båda tycker att färden mellan Sundsvall och Gnarp var omskakande. Efter chaufförbytena kom de till sist fram till Stockholm 45 minuter försenade.
Vi kände att vi kunde stå i Gnarp hela dagen bara vi slapp åka med den chauffören. Nu hoppas vi bara att det inte är samma chaufför när vi ska åka hem på torsdag, säger Louise Rohdén.

Mer läsning

Annons