Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skydda hemmet med säkerhet från nätet

/
  • Jan Eric Lindqvist och Elisabeth Hägg har startat ett webbföretag i Juniskär som är en samlad handelsplats med produkter för människors trygghet och säkerhet i hemmet och på fritiden.

Det hör inte till vanligheten att det startar nya företag i Juniskär. Men nu är det dags för webbföretaget Janeli AB som arbetar med och säljer utrustning inom säkerhetsområdet.

Annons
Elisabeth Hägg och Jan Eric Lindqvist heter ägarna till bolaget. Båda har en bakgrund som gör dem lämpliga att arbeta med säkerhet.
Jag har ett förflutet som pilot och säkerhetstänkandet var stort. Vår affärsidé är att driva en samlad handelsplats för dessa produkter samt att verka för en högre personlig hemberedskap bland människor i allmänhet, säger Jan Eric Lindqvist.
Företaget i Juniskär arbetar med produkter för människors trygghet och säkerhet i vardagen.
De vänder sig till såväl villa/fritidshusägare som lägenhetsinnehavare i alla åldrar som utövar en aktiv fritid såsom friluftsliv, camping, båtliv och resor.
För att klara ett längre strömavbrott gäller det att ha planerat och förberett sig ordentligt. Att många människor inte har gjort det fick vi se prov på i vintras när stormen Gudrun härjade i södra Sverige, säger Elisabeth Hägg som förut arbetade inom vårdsektorn..
Elisabeth visar en transformator som omformar strömmen från ett 12 volts batteri till normal hushållsström 230 volt. Den kan användas i stället för skrymmande och bullriga dieseldrivna elverk.
Du kan fortsätta driva cirkulationspump, vattenpump, fläktar, tv, med mera vid ett strömavbrott. Varnar om batterispänningen blir lägre än 11 volt. Utrustad med termiskt överbelastningsskydd och elektroniskt kortslutningsskydd, säger Elisabeth Hägg.
Hundratusentals var utan ström efter Gudrun och med det även vatten och värme i åtskilliga veckor.
Dessvärre verkar vi få vänja oss vid extrema situationer orsakade av bland annat väder.
Det är viktigt att vi tar eget ansvar och tänker till innan det händer. Att se till att man har en god hemberedskap är en mycket viktig del i det. Ditt och familjens liv kan i värsta fall hänga på det, understryker Jan Eric Lindqvist.
Elisabeth har sett många exempel på att människor inte haft någon berdskap i hemmet i när olyckan har varit framme.
Det är så många onödiga skador som människor drabbas av i onödan. Det såg jag prov när jag arbetade inom vården, säger Elisabeth Hägg.

Mer läsning

Annons