Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyddstillsyn för att ha slagit och sparkat kvinna

Paret brukade dricka mycket alkohol tillsammans, när den 31-årige mannen blev full blev han också våldsam. I går dömdes han för grov kvinnofridskränkning.

Annons
Mannen minns inte vad som hänt eftersom han varit så berusad. Kvinnan har berättat om tre tillfällen under sommaren då hon blivit allvarligt misshandlad, slagen med knytnävar i ansiktet, sparkad på revbenen och i huvudet. Vid ett tillfälle gjorde det så ont att hon kräktes. Hon har legat på sjukhus ett par gånger efter att ha blivit misshandlad.
Tingsrätten gör bedömningen att de tre fallen var för sig är tillräckligt allvarliga för att rubriceras som misshandel. Och att det tillsammans handlar om grov kvinnofridskränkning. Dessutom kan ytterligare ett antal händelser, då kvinnan sagt att hon blivit slagen med knytnävar läggas till listan.
Den tidigare ostraffade 31-åringen dömdes i går för grov kvinnofridskränkning till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan, har gått med på att delta i behandling för sitt missbruk och dessutom vara med i samtalsbehandling om partnervåld. Han ska också betala 33 720 kronor i ränta till kvinnan. Om mannen dömts till fängelse hade straffet blivit åtta månader långt.

Mer läsning

Annons