Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slädavikens dåliga badvatten ska utredas

/

Efter gårdagens larm om bakterier på Slädaviken startar nu jakten på vad föroreningarna beror på. På måndag kommer kommunen att ta fler vattenprover. Bland annat i bäcken som rinner ut vid badplatsen.

Annons
På miljökontoret hade man under fredagen möte om vilka åtgärder som behövs för att reda ut vad som orsakar de kraftigt förhöjda halterna av bakterier på Slädavikens badplats.
Vi håller på att lägga upp en plan på hur vi ska gå vidare, säger Carina Sandgren, biträdande miljöchef på Sundsvalls kommun.
En sak man på miljökontoret också går igenom är statistik på hur värdena varit de senaste åren. Och enligt dem så har värdena under flera år varit bra. Anne-Sofie Cadeskog har sommarstuga ute i Slädaviken. Hon berättar att det för cirka tio år sedan också larmades om höga halter av bakterier.
Då försökte man gå till botten med det här men man hittade ingen felkälla, säger hon.
Enligt Anne-Sofie Cadeskog låg vinden på från Stornäset under måndagens provtagning. Men när omprovet togs under torsdagen så var det en annan vindriktning.
Därför blir det spännande och se svaren, säger hon.
Vad som orsakar de höga värdena vet man i nuläget alltså inte. Carina Sandgren anser att det viktigaste för stunden är att det finns information om läget. Till dess får badgäster söka sig till andra stränder för att ta ett sommardopp.
Det är tråkigt att inte kunna bada när man bor så nära stranden, säger Anna Cadeskog.

Mer läsning

Annons