Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slalomklubb vill ha längre vattenledning

/

Sundsvalls slalomklubb vill förlänga vattenledningen som planeras från Sidsjön till Södra berget. Tanken är att ledningen ska gå ända ner till dammen vid bergets fot.

Annons
Dammen används idag för att försörja slalomklubbens snökanoner med vatten. Men möjligheterna är begränsade.
I dag fylls dammen på med hjälp av grundvattenpumpar. Men de pumparna har inte haft den kapacitet som man trodde från början, säger Janne Bergqvist, Sundsvalls slalomklubb.
ST har tidigare berättat att kommunen tillsammans med längdskidklubbarna planerar att bygga en ny pumpstation i Sidsjön med tillhörande vatten- och elledning som ska gå vidare upp till Södra berget.
Uttag för snökanoner planeras i slalombacken i Sidsjön och vid ett av de populäraste spåren, oranga femman på Södra berget. Syftet med EU-projektet är att tidigarelägga starten av längdåkningssäsongen.
Nu vill Sundsvalls slalomklubb att vattenledningen förlängs ner till dammen vid foten av slalombacken. Det handlar om en sträcka på 800-1000 meter.
När vi får kallt i mitten av november tar det cirka två dagar för oss att tömma dammen. Sedan tar det ungefär en vecka att fylla upp den igen. Om vi kunde få ännu mer påfyllning kanske vi kan fylla dammen igen på två-tre dagar, säger Janne Bergqvist.
Slalomklubben tänker bara använda ledningen när inte längdskidklubbarna inte behöver den. Sundsvalls kommuns EU-ansökan förväntas behandlas i början av nästa år. Först då vet man om hela satsningen blir verklighet.

Mer läsning

Annons