Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slog sin mamma och trakasserade präst

/

Trots att mannen dömts till rättspsykiatrisk vård fortsätter han att trakassera en kvinnlig präst.
I går åtalades den 30-årige Stödebon för att ha brutit mot besöksförbudet. Han ska dessutom ha misshandlat och hotat sin mamma till livet.

Annons
I mars dömdes mannen för trakasserier mot den kvinnliga prästen. Efter det har han vårdats på rättspsyk, men även bott periodvis hemma hos sin mor i Stöde.
Den 13 augusti larmade en granne polisen eftersom mamman berättat att hon blivit slagen och hotad av sonen. 30-åringen greps och har sedan dess suttit häktad.
I går åtalades mannen och i utredningsmaterialet framgår det att han skickat åtskilliga brev och vykort till prästkvinnan. Han har också ringt till hennes tjänstetelefon massvis av gånger. Det första samtalet ringdes den 19 maj och sedan fortsatte han ringa fram till den 8 augusti.
Mamman har berättat att sonen slog henne i ansiktet den 13 augusti eftersom maten inte var riktigt tinad när han skulle äta. Vittnen hävdar att 30-åringen behandlat modern som en "slav" och att hon "går runt på nålar". Ett vittne frågade polisens utredare "ska han måsta ha ihjäl henne innan det händer något?".
Men moderns Gode man säger att vare sig hon eller hemtjänsten upplevt att det varit bråk mellan kvinnan och hennes son. Gode mannen uppger vidare att kvinnan är i en manisk period. Dessutom säger hon att kvinnan inte haft några spår efter misshandel. Poliserna och grannen observerade dock svullnad och rodnad i kvinnans ansikte när hon uppjagad och skrämd berättade om misshandeln.
30-åringen har erkänt att han överträtt besöksförbudet mot prästen, men nekar till misshandel och olaga hot mot sin mamma. Det blir upp till domstolen att avgöra vad som är sanning.

Mer läsning

Annons