Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slog sonen med bogserlina – åtalas

/
  • Mannen misstänks ha svingat bogserlinan mot sonen så att metalldelen träffade honom i bröstkorgen. Bogserlinan på bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.

Mötet väster om Sundsvall skulle handla om öl men slutade med att pappan misstänks ha slagit sin son med en bogserlina.
Nu åtalas mannen för slaget och för flera fall av hot, misshandel och grovt rattfylleri.

Annons

Det var den 28 mars som händelsen utspelade sig på en plats väster om Sundsvall. Mannen som är i 40-årsåldern ska ha ringt och krävt att få mer öl och stämt träff med sin ex-fru och de två vuxna barnen. Väl på plats urartade mötet och mannen hämtade en bogserlina och svingade den mot sin son som är i 20-årsåldern.

Den hårda metalldelen ska ha träffat sonen i sidan av bröstkorgen och lämnat ett två gånger fem centimeter stort blåmärke. Han ska även ha slagit bogserlinan i biltaket så att ett märke uppstod.

Några dagar senare spårade ytterligare ett möte ur och även denna gång handlade det om alkohol. Mannen behövde pengar för att köpa öl på Systembolaget och ex-frun gick med på att låna ut en summa till honom. Men bilfärden för att hämta pengarna blev en mardröm. Mannen ska ha hotat att misshandla och döda kvinnan om han inte hann fram i tid till bolaget. Han ska även ha slagit henne i ansiktet och greppat tag om hennes nacke.

Senare under kvällen tog polisen mannen då han körde bil rattfull. Vid kontroll visade det sig att han hade en alkoholkoncentration på 1, 02 milligram per liter i utandningsluften. Gränsen för grovt rattfylleri går vid 0,5 milligram per liter.

Förutom händelsen med bogserlinan misstänks mannen ha hotat sin hyresvärd och ytterligare en person med ett järnrör. I början av mars ska mannen ha kommit i bråk med hyresvärden och vid ett tillfälle tagit upp järnröret som tillhör en domkraft och måttat slag mot både värden och en annan person.

Polisen som ryckte ut till platsen beskriver mannen som "gränslöst berusad" men själv hävdar han att han använt metallröret för att försvara sig mot männen och en hund som fanns vid huset.

Mannen åtalas nu för misshandel, ofredande, skadegörelse, tre fall av grovt rattfylleri och grov olovlig körning och sammanlagt fyra fall av olaga hot. Han erkänner fallen med rattfylleri och olovlig körning men förnekar övriga brott.

Mer läsning

Annons