Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutet nära för Sundsvalls vårdhem

Nu säljs hela före detta Sundvalls vårdhem på Haga.
Kommunen hyr sedan tillbaka en liten del av lokalerna.
Resten av verksamheten måste flytta efter krav från länsstyrelsen.

Annons
Det är Sundsvallsföretaget Totalförvaltning AB som kan få köpa hela det gamla vårdhemmet vid Baldersvägen om politikerna i fastighetsnämnd och kommunfullmäktige säger ja.
Prislappen är 20 miljoner kronor.
Bakgrunden är att stora institutioner som Sundsvalls vårdhem inte längre får finnas enligt lag. Socialstyrelsen och länsstyrelsen har i olika omgångar krävt att större delen av verksamheten ska flyttas. Socialtjänsten i Sundsvall spjärnade emot i det längsta och förklarade att de olika boende var så uppdelade att det inte längre rörde sig om en institution. Men kommunen fick ge sig.
Så nu får två gruppboenden, ett korttidsboende och ett dagcenter för funktionshindrade flytta i väg från vårdhemmet. Ny boplats för dagcentret Baldersvägen blir Samhalls fastighet vid Lasarettsvägen.
Kvar i det gamla vårdhemmet blir två gruppboenden och Norrbackaskolan. Eftersom dessa använder bara en fjärdedel av lokalytan anser fastighetskontoret att det är lika bra att sälja hela vårdhemmet och hyra tillbaka de lokaler man behöver i framtiden.

Mer läsning

Annons