Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM-medaljören friades från misshandel

SM-medaljören friades i hovrätten. I september förra året dömdes Sundsvallsbon i tingsrätten för att ha misshandlat och hotat en anställd på en hamburgerrestaurang.

Annons
Nu ändrar hovrätten domen. Bevisen är inte tillräckligt starka för att fälla idrottsmannen och hans kamrat. Det råder oklarheter om det verkligen var de utpekade männen som besökte restaurangen den aktuella natten. Båda männen har hela tiden förnekat detta.
Enligt åtalet skulle de den 5 december 2002 ha besökt Max hamburgerrestaurang. Efter en stund började båda två enligt vittnen uppträda hotfullt.
Enligt tingsrättens dom tog idrottsmannen upp ett antal patroner ur fickan och sa att han skulle \"sätta patronerna\" i den restauranganställde mannen. Han ska även ha slagit till honom med knytnäven. Slaget orsakade huvudvärk, svullnad och hörselnedsättning på mannens ena öra.
Tingsrätten dömde idrottsmannen till villkorlig dom med samhällstjänst och böter för olaga hot och ofredande. Kamraten fick villkorlig dom i kombination med dagsböter. Enligt hovrättens dom ogillas åtalen mot de båda männen.

Mer läsning

Annons