Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Små och stora tassade fram

/
 • Välkammade och vältrimmade visades massor med hundar upp i helgen. Här är det några prydliga Yorkshireterriers och deras förare som gör sitt bästa för att imponera på domaren.
 • Per Lindahl med sin internationella champion, Ringo.
 • Amerikanska cocker spanieln Sunniva från Norge.
 • På ett bord intill mingelhunden, Belle, står rasfränden Grynet som till skillnad från sin kompis lever i utställningsvärlden.         Hennes ägare, Madeleine Sidestål, håller för fullt på att sätta papillotter över hela hunden.
 • Därutöver fanns hundar som bara var med som sällskap.         – Jag kallar henne för mingelhund, säger Anette Boström Sidestål, Skärplinge, om sin nioåriga Yorkshireterrier Belle.
 • Carina Olsson från Hudiksvall förevigar sin Cocker spaniel Bibbi. Carinas dotter Evelina Karlsson försöker locka fram det bästa ur Bibbi.

I helgen fylldes Nordichallen med hundar i alla storlekar och deras ägare.
– Det här är en av de största utställningarna i Sverige, säger Mats Guldenhed som är ordförande i Västernorrlands kennelklubb.

Annons

Arrangörsklubben kunde räkna in 2600 hundar från Norden och Europa som borstades, kammades och ställdes ut.

Därutöver fanns hundar som bara var med som sällskap.

– Jag kallar henne för mingelhund, säger Anette Boström Sidestål, Skärplinge, om sin nioåriga Yorkshireterrier Belle.

Inför helgen var arrangörerna oroliga över hur det skulle fungera med parkeringarna som blivit betydligt färre sedan den nya bussdepån byggdes i området.

– Vi hade ju förvarnat våra deltagare så de var förstående. Med nöd och näppe har vi lyckats få ihop det, säger Mats Guldenhed.

Sundsvallsbor som var extra stolta var Per Lindahl och Gudrun Jonsson som lyckades få sin Welsh springer spaniel, Ringo, att bli internationell champion.

En titel som erövras efter framgångar på utställningar i minst fyra olika länder.

– Nu ska vi se om han inte ska få bli pappa till lite valpar men det gäller att vi hittar rätt tik, säger Gudrun Jonsson

På ett bord intill mingelhunden, Belle, står rasfränden Grynet som till skillnad från sin kompis lever i utställningsvärlden.

Hennes ägare, Madeleine Sidestål, håller för fullt på att sätta papillotter över hela hunden.

– Hon har dem jämt för att skydda pälsen när det inte är utställning. Utan dem skulle hon inte kunna springa i skogen, säger hon.

Mer läsning