Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Småbarn särades från öldrickande föräldrar

Ett par småbarnsföräldrar togs med till polisstationen efter tumult i ett öltält i lördags kväll. En vakt reagerade på att de satt och drack öl inför sina barn. Mamman ammade dessutom sin tre månaders bebis.

Annons
Vakten tog kontakt med socialtjänsten och när de kom till platsen för att prata med föräldrarna uppstod bråk. Polis tillkallades och föräldrarna fördes till polisstationen. Barnens mormor kontaktades och fick ta hand om de små barnen.
I går morse satt sex personer anhållna för stölder och misshandel. Brotten ska ha begåtts i centrala Sundsvall. Under kvällen hade de flesta av de misstänkta släppts men en person var fortfarande anhållen för stöld och en för narkotikabrott. Omkring ett 15-tal personer togs omhand för fylleri under Gatufestens sista kväll.
Socialtjänstens personal tycker att Gatufesten varit normalt stökig. Tio socialsekreterare från Sundsvall och några från Timrå, Nordanstig, Härnösand och Östersund har arbetat från onsdag till lördag med uppgiften att hålla koll på ungdomar mellan 13 och 18 år.
Under onsdagen och torsdagen var det väldigt lugnt. Fredagen hade vi fullt upp och ett 15-tal ungdomar som fick omhändertas eller hämtas av föräldrar och lördagskvällen var ungefär lika, säger fältassistent Anders Fagerblom.
Enligt honom var ingen av de omhändertagna ungdomarna påtagligt unga, de flesta är 17 år.
Nytt för i år var att fältassistenter från Härnösand och Östersund deltog i arbetet.
Det har fungerat väldigt bra, ungdomarna kommer ju från olika håll så det kan ha en lugnande inverkan samtidigt som det är bra att ha lite kännedom från andra orter, säger Anders Fagerblom.
Han tycker också att den stora majoriteten av ungdomarna sköter sig bra.
Med tanke på alla ungdomar som besöker Gatufesten är det relativt lugnt även om vi har fullt upp, säger Anders Fagerblom.

Mer läsning

Annons