Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smygpremiär för miljonsatsningen

/

I helgen var det premiär för nya restaurangen Salteriet.
Men det blev smygande start för miljonsatsningen ute i Junibodsand.
– Vi vill bli lite inkörda först, säger ägaren Kenneth Sillman.

Annons

Det har varit en lång och brokig väg fram till Salteriets öppnande i helgen. Men i helgen fick ägarduon Kenneth Sillman och Niclas Strid äntligen slå upp dörrarna till Salteriet.

– Vi har inte annonserat mer än på Facebook, så det var en smygstart. Vi vill bli lite inkörda först, säger Kenneth Sillman som var nöjd med restaurangens första helg i skarpt läge:

– Det rullade på bra och gästerna blev glatt överraskade.

De två krögarna satsar 4,5–5 miljoner kronor på restaurangen ute vid Junibodsand.

– Det blev kanonfint, bättre än jag hade kunnat föreställa mig. Vi har tagit tillvara på en del äldre inredning och gjort specialgjorda möbler för att det ska passa in, säger Kenneth Sillman.

Restaurangen planerar att ha öppet varje dag fram till mitten av augusti och sedan ha helgöppet fram till augustis slut.

– Framåt september får vi ta ett nytt beslut om öppettiderna till hösten. Vi kör i gång lite lugnt den här sommaren men nästa sommar ska vi ha full fart på verksamheten, säger Sillman.

Största utmaningen för restaurangen ligger i personalförsörjningen.

– Det är jättesvårt att få tag i kvalificerad personal, det är det största problemet vi har på våra restauranger, säger Sillman som också äger Villa Marieberg i Haga och Restaurang Lörudden.

Krögare Sillman vill trycka på att Salteriet skiljer sig från restaurangen på Lörudden.

– Det här stället kan man slinka in för en räkmacka eller bara en glass. Det är lite enklare och robustare mat på menyn än på Lörudden, säger Sillman.

Mer läsning

Annons