Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snabb insats räddade livet

/
  • Räddningstjänsten och ambulans var på plats bara några minuter efter det att larmet gick och kunde omgående ta hand om den medelålders mannen som ramlat i Selångersån.
  • Mannen som ramlade i vattnet hade tur att Sven Olof Ek, Niklas Ek, Anna-Karin Ek Rauno Rautio och Britt Rautio passerade förbi på gångvägen. Utan deras snabba och rådiga ingripande hade tillbudet kunna sluta illa.

En snabb och rådig insats från en förbipasserande familj räddade livet på en medelålders man som ramlat i Selångersån. — Han låg och flöt med ansiktet nedåt när jag hoppade i, säger Sven Olof Ek som hoppade i vattnet.

Annons
Det var när familjen på fem personer promenerade på gångvägen på norra sidan av Selångersån i centrala Sundsvall som tillbudet som kunde ha slutat illa inträffade.
Vi var på väg hem från småbåtshamnen, berättar Britt Rautio.
De såg hur en medelålders man som låg på grässlänten vid åkanten plötsligt bara rullade ned i vattnet. Hans kamrat försökte hålla fast honom men han orkade inte utan kroppen drev ut i ån.
Då hoppade jag i, säger Sven Olof Ek.
Han fick tag på mannen och bogserade in honom mot kajen. Han var dock för tung att lyftas upp så en ur familjen sprang och hämtade en livboj som de trädde över olycksoffrets huvud så att han inte skulle sjunka.
Räddningstjänsten var snabbt på plats med dykare och lyfte upp mannen. Vem hans kompis var är oklart då denne passade på att smita när ambulans och brandkåren kom till platsen

Mer läsning

Annons