Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snabb sköldpadda fast hos polisen

/
  • Karin Lindberg vid polisen har koll på sköldpaddan. Inlåst i en hundbur nere i polisens källare ska den inte kunna rymma igen.

I receptionen hos polisen har personalen fått sällskap. Av en sköldpadda. — Den hittades på Baldersvägen på en gångväg, men vi fick nys om den redan för två veckor sedan, säger Anna Åkersten vid polisen.

Annons
I en liten bur bakom disken i polisens reception sitter en sköldpadda. När Karin Lindberg öppnar luckan häver den sig över kanten på ett ögonblick. Att sköldpaddor skulle vara långsamma verkar vara en myt.
Och det är inte första gången som sköldpaddan är snabb. Redan för ett par veckor sedan fick polisen påringning av en familj som hade hittat sköldpaddan i sitt jordgubbsland.
De trodde inte att den skulle kunna ta sig över det låga staketet, men när de kom ut efter att ha pratat med oss hade den rymt, säger Anna Åkersten.
Hon berättar att hon ringt till djurkliniken i Sundsvall och de hjälpt henne identifiera djuret som en vattensköldpadda med sina två röda fläckar uppe på huvudet.
Så nu har vi en liten lunta med skötselråd, fortsätter Anna Åkersten och berättar att de fyllt en kattlåda med vatten och ställt in den i en hundbur. Maten ska serveras i vattnet och på menyn står kattmat.
I vanliga fall har polisen ett avtal med Söråkers Allfoder dit de skickar alla upphittade djur. Sommaren är något av en högsäsong och oftast är det katter som lämnas in. Men sköldpaddan får särbehandling, i alla fall ett tag, i hopp om att någon ska höra av sig. Till dess får den bo i polisens källare.
Den som känner till något om sköldpaddan kan höra av sig till polisen på telefonnummer 060-18 63 70.

Mer läsning

Annons