Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snabba golfspelare efter Ängomsvägen

/
  • Karl-Inge Johansson bor efter Ängomsvägen. Nu är han förbannad på alla fortkörare och vågar knappt rasta sin hund.

Karl-Inge Johansson är förbannad. Folk kör akkdeles för fort på Ängomsvägen. — Det är till största delen golfspelare som ska till Öjestrand, säger Karl-Inge.

Annons
I området är det tätt med enplansvillor och barnfamiljer. Karl-Inge Johansson har varit i kontakt med kommunen och vill att de ska åtgärda problemet. Exempelvis någon typ av farthinder.
Till svar fick jag att vi skulle hålla ungarna inne. Vilket jäkla svar, säger Karl-Inge.
Han fick också den uppfattningen att kommunen tyckte att det skulle bli för dyrt med farthinder.
När golfsäsongen är över är det lugna gatan här. Jag har själv golfutrustnig men skulle aldrig spela på golfbanan. Jagr är förbannad på vissa fortkörande medlemmar, därför går jag inte dit, säger Karl-Inge Johansson. när vi står vid vägkanten och bilarna susar föbi oss i betydligt högre hastighet än vad skyltarna anger.
I Häljum bor Rolf Blom, han tycker också att många håller för hög fart på den smala och krigiga Ängomsvaägen.
Det är till störta delen golfspelarna som står för de höga hastigheterna. Det är väl småpojkar som lånat pappas BMW. De verkar ha fasligt bråttom till golfbanan, men den ligger väl kvar även om det tar några minuter längre att ta sig dit om de kör lagligt, säger Rolf Blom.
Karl-Inge Johansson tror att bilisterna som ska till Öjestrand och lira golf lägger ihop 50-skyltarna och får det till 100.

Mer läsning

Annons