Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart nypremiär för Grankotten

Nyrenoverade lokaler och nytänk ska liva upp Norra berget.
Nu öppnar Mia Steringer och Mikael Thunholm upp nya Grankotten.
– Vi kommer att smyga i gång under veckan och bygga på allt eftersom, säger krögarduon.

Annons

I januari tidigare i år fick Steringer och Thunholm ta över hyrkontraktet för den klassiska restaurangen Grankotten på Norra berget. Duon satte då i gång ett stort projekt att forma om hela verksamheten – allt från renovering till nya koncept till nya öppettider.

– Vi kommer nog att fixa ända till sista dagen, säger Mikael Thunholm.

– Och säkert en bit framöver också, skrattar kollegan Mia Steringer.

Nypremiären var planerad till den 4 maj men tidsbrist har gjort att Grankotten kommer att öppna lite i taget.

– Vi smyger i gång under veckan, men alla koncept kommer inte att starta nu på en gång utan vi bygger på eftersom, säger Mikael.

Restaurangen ska ge alla som besöker Norra berget ett mervärde, någonstans att gå.

– I dag så finns det inget för alla de som kommer upp hit. Jag tror att Norra berget är något som ligger de flesta Sundsvallsbor nära hjärtat.

Mikael och Mia har länge jobbat tillsammans i olika former och känner varandra väl. Deras goda relation är grunden till att de tagit sig an detta stora projekt. Nu är köket är helt utbytt, väggar och golv är nya och Grankotten har fått ett rejält lyft. Men det är inte de synliga förändringarna som har tagit mest energi och tid enligt Mia Steringer.

– De största förändringarna är sådant som inte syns så som VVS och el. Sådant som bara ska funka.

Förutom renoveringen så har verksamheten ändrats från att länge bara varit öppet kring julbord och vid bokningar till att vara öppet sju dagar i veckan.

– Tanken med de nya öppettiderna är att alla ska vara välkomna och att det här huset ska vara till för alla, alltid, säger Mikael och fortsätter:

– Vi vill att man ska kunna käka en kanelbulle ena gången och andra gången så dunkar vi till med 12-rätters.

Under den period krögarduon har jobbat med att fixa ordning restaurangen har inga större förhinder skett, men planerna och skisserna har ritats om eftersom.

– Det har gått bättre än vad vi trott, säger Mikael.

Mer läsning