Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Softa färger, busig tyll och bubbel

/

Spetsar, tyllkjolar och ivory-färgade plastronger och ett glas äkta champagne – det höjer känslan på hela bröllopet. I lördags anordnades Fest- och bröllopsmässan i Stadshuset i Sundsvall.

Annons

Under Spegelsalens kristallkronor minglar många giftaslystra. En av dem är Paulina Selling som tillsammans med tre systrar kommit ner från Östersund. Hon står i den för året nyöppnade Champagnebaren och blir serverad ett glas Pol Roger av restaurangchefen i Stadshuset Björn Tegström.

– Det var fantastiskt gott och så festligt att få prova äkta champagne, säger Paulina Selling. Hon planerar sitt bröllop till nästa år men besökte mässan redan under lördagen.

Jane Bredberg på Eleganten arrangerade bröllopsmässa för femtonde gången och de senaste tre åren tillsammans med Jeanette Nilsson. På Norrlands största mässa visas kläder för bröllop, fest och studenten. Ett 40-tal näringsidkare ställer ut och elever från hantverksprogrammet stylist på Plusgymnasiet bjöd på en sprakande show.

I år är det lite softare toner som gäller. Spetsen är väldigt stark igen och den busiga tyllen med stora kjolar dekorerade med pärlor och lite stass.

– Att bruden vågar sticka ut lite till exempel ha en sko i röd lack eller kornblått som man bara anar under klänningskanten är hett, säger Jane Bredberg.

För brudgummen är det trendigt att bära väst och plastrong i färger som matchar bruden. Färgen ivory är inne, det är en svag gultonad nyans av vitt som påminner om elfenben.

Det var över 500 som besökte lördagens mässa.

– Har hört att många har beställt ringar här i dag och hos Kalle Linander vid kostymerna var det full rulle men det är ändå brud som är det stora, säger Jeanette Nilsson.

Mer läsning